Omgeving

Beide huizen zijn gelegen in het aantrekkelijk en gewild buitengebied van Sluis.
In deze omgeving vindt U meerdere “Schansen”; dit zijn opgeworpen versterkingswerken voor de verdediging van Sluis in de 17e eeuw. Bij één van deze Schansen, de zgn. Kruisschans, vindt U onze vakantiehuizen.
Vanaf de Kruisdijk ben je zo in het stadje Sluis. Sluis is een gezellig, sfeervol stadje met een rijk verleden en een internationaal Bourgondisch karakter.

Door de vele winkels die 7 dagen per week open zijn, kent Sluis het hele jaar door een druk dag- en kooptoerisme. Ideaal om te shoppen en mensen kijken vanaf een terrasje.
De gemeente Sluis staat bekend om zijn 17 kilometer lange kust(!) en de vele kustdorpjes zoals Cadzand, Nieuwvliet, Retranchement en Groede.
Het strand is makkelijk en veilig met fiets of auto te bereiken.
Ook de omgeving is geweldig, met bijvoorbeeld tientallen Michelin restaurants in 40 kilometer omtrek! Ook plaatsen zoals Knokke, Brugge, Gent en Antwerpen in de nabijheid.

Aardenburg:
Naast de lange stranden heeft de gemeente Sluis ook een rijke historie, met cultuurstad Aardenburg als hoogtepunt. Aardenburg bestaat al bijna 2000 jaar en is gesticht door het Romeinse leger. In het archeologisch museum in Aardenburg is heel de geschiedenis te bekijken.
In de maand maart wordt jaarlijks de beroemde Mattheüs Passion ten gehore gebracht in de Sint Baafskerk met zijn goede akoestiek.
In Aardenburg is er een C1000 supermarkt, die de vrijdagavond tot 20:00 open is. Hier is alles te krijgen, ook vers vlees.

Aan iedereen is gedacht. Slechts 2 kilometer van het vakantiehuis is Toversluis, het indoor leisure centrum van de gemeente Sluis. Toversluis beschikt over bowlingbanen, speelhallen, een wok restaurant en een casino. www.toversluis.nl
Nog enkele suggesties van uitstapjes voor de kinderen zijn:
www.dekreeke.nl
www.pierewiet.nl
www.destruisvogel.nl
www.trekpaardenmelk-zeeland.nl
www.snowbase.nl

Uitstapjes:
Ook ideaal als uitgangspunt voor een vakantie in alle richtingen, zoals de Noordzeekust, de Belgische kust, Knokke-Heist, Brugge, Gent en Antwerpen. Knokke is te vinden op 12,5 km, met honderden winkels, welke ook weer op zondag open zijn! Brugge ligt op slechts 20 kilometer en is op de fiets dus ook nog makkelijk te doen. Brugge is natuurlijk de cultuurstad van België en heeft zelfs de erkenning van werelderfgoed door Unesco! Tot slot is Gent te vinden op 35 km, volgens Lonely Planet is Gent het best bewaarde geheim van Europa. Met plaats 7 (!) op de lijst van te bezoeken steden van de wereld!

In Zeeuws-Vlaanderen zijn tal van wandel- en fietsroutes, golfterreinen, lange stranden en heerlijke terrasjes.